Pączki angielskie z serka homogenizowanego

pączki angielskie z serka homogenizowanego

Banalnie proste do zrobienia, pulchne i słodkie. Tak w największym uproszczeniu można opisać pączki angielskie. Aby je przyrządzić, musisz wymieszać wszystkie składniki, a następnie wykładać ciasto na rozgrzany olej. Nie musisz ich formować w żaden sposób, ponieważ same się zaokrąglą przy smażeniu. Z resztą, taka nieregularność też dodaje im swoistego uroku a same pączki nie tracą na smaku.

pączki angielskie z serka homogenizowanego

Pączki angielskie z serka homogenizowanego

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 20 mins
Porcje 4 porcje

Akcesoria

  • szklanka = 250 ml

Składniki
  

  • 1 serek homogenizowany z prawdziwą wanilią (150 g)
  • 2 jajka
  • szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania
 

  • W dużej misce umieść serek, wbij do niego jajka i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Zawartość miski mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • W rondelku rozgrzej olej.
    UWAGA! Pączki smaży się na głębokim oleju, więc rondelek powinien być wypełniony prawie do połowy. Tak, aby dało się swobodnie obracać pączki i żeby nie dotykały dna.
  • Łyżeczką "wlewaj" ciasto na rozgrzany olej.
  • Pączki smaż co pewien czas obracając, aby zarumieniły się z każdej strony.
  • Usmażone pączki połóż na ręcznikach papierowych.
  • Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.

Porady

  • Aby ciasto ładnie odchodziło od łyżki, zanurz ją w rozgrzanym oleju i dopiero wtedy nabieraj ciasto.

Podobne przepisy

Kulki kokosowo-migdałowe

Największą zaletą kulek kokosowo-migdałowych jest prostota ich przygotowania....

Czekoladki z zieloną...

Jeśli lubisz matchę i białą czekoladę, z pewnością ucieszysz się z poniższego...

Szyszki z ryżu preparowanego...

Kiedyś w sklepach bez problemu mogliśmy kupić ciepłe lody lub szyszki z ryżu...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!