Sos chrzanowy

sos chrzanowy

Najlepszy domowy sos chrzanowy zrobisz ze świeżo startego korzenia, ale nie zawsze mamy czas lub chęci do jego ścierania. Dlatego kupując w sklepie gotowy chrzan, warto sprawdzić jego procentową zawartość. Obowiązuje tu jedna zasada – im więcej, tym lepiej, ale nie mniej niż 75%.

sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 3 mins
Danie Sosy do grilla

Składniki
  

  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • 4 łyżki majonezu
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki przełóż do miseczki i mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.

Porady

  • Sos chrzanowy pasuje nie tylko do kiełbas z grilla, ale również jajek na twardo.

Podobne przepisy

Sos musztardowo-pomarańczowy

Jak sama nazwa wskazuje, bazą do przygotowania sosu musztardowo-pomarańczowego jest...

Sos pomidorowo-majonezowy na...

Do przygotowania sosu pomidorowo-majonezowego niezbędny jest dobrej jakości majonez,...

Sos musztardowo-miodowy

Jeśli lubisz połączenie musztardy z miodem, ten sos będzie dla Ciebie idealny. Sos...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!