Mango lassi

mango lassi

Poza granicami Indii jednym z najpopularniejszych lassi jest mango lassi, które przygotowuje się z jogurtu (dahi) i świeżego, bardzo dojrzałego mango. Bardzo często dodaje się do niego kardamon, cukier oraz wodę, aby nieco rozrzedzić jego konsystencję. Wszystkie składniki blenduje się aż będą miały jednolitą, puszystą konsystencję. Gotowy napój podaje się mocno schłodzony.

mango lassi

Mango lassi

Przygotowanie 10 mins
Gotowanie 5 mins
Danie Koktajle
Porcje 3 porcje

Składniki
  

  • 550 g mango
  • 250 g jogurtu (bardzo gęstego)
  • 110 g wody
  • kardamon

Sposób przygotowania
 

  • Wszystkie składniki zmiksuj na jednolity koktajl.

Porady

  • Jeśli składniki nie były zimne, gotowe mango lassi wstaw na godzinę do lodówki aby się schłodziło.

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!