Kanapka z kiełbasą
Poniżej znajdziesz przepis na najszybsze i chyba najbardziej polskie śniadanie, czyli kanapkę z kiełbasą. W roli głównej krakowska sucha, ale możesz ją zastąpić dowolną inną. Jeśli...
Poniżej znajdziesz przepis na najszybsze i chyba najbardziej polskie śniadanie, czyli kanapkę z kiełbasą. W roli głównej krakowska sucha, ale możesz ją zastąpić dowolną inną. Jeśli...
Cukinia to niesamowite warzywo, z którego zrobisz dosłownie wszytko. Można jej użyć do zup, przygotować bigos przypominający ten z młodej kapusty, dodać do ciasta aby było bardziej wilgotne...
Owsianka z płatków błyskawicznych to jedno z najszybszych śniadań. Wystarczy wymieszać płatki owsiane z jogurtem, a w międzyczasie umyć i osuszyć owoce.
Smażone na głębokim tłuszczu oraz bardzo chrupiące, tak w kilku słowach można opisać funnel cake. Swoją nazwę zawdzięcza sposobowi przygotowania, w którym gotowe ciasto przelewa się...
Na śniadanie nie musisz jeść kanapek, jajecznicy lub owsianki, możesz też zrobić sobie twarożek wiejski z dodatkiem różnych warzyw. Poniżej znajdziesz propozycję z wykorzystaniem...
Wystarczy trochę twarogu, jedno jajko i mąka, aby przygotować przepyszne placuszki, które zawsze wychodzą. Możesz je podać z dowolnymi owocami sezonowymi, nie tylko malinami.
Kto powiedział, że omlety mają być tylko wytrawne? Poniżej znajdziesz przepis na zdrowy i pożywny omlet czekoladowy z dodatkiem świeżych truskawek. Wykonasz go dosłownie w kilka chwil,...
Chcesz zdrowo zacząć dzień? Przygotuj sobie kanapki z upieczonego własnoręcznie chleba bez wyrabiania, posmarowanego rozgniecionym awokado i ułożonymi na nim ugotowanymi jajkami na twardo.
Pieczenie chleba nie należy do bardzo skomplikowanych zajęć, zwłaszcza gdy nie trzeba wyrabiać ciasta i ma się sprawdzony przepis. Poniżej znajdziesz przepis na chleb bez wyrabiania, który...
Jeśli nie masz pomysłu co możesz zrobić z dyni to najprostszą i najszybszą do zrobienia rzeczą są placki dyniowe. Możesz je zrobić jesienią z wykorzystaniem świeżej dyni, ale też w...
Rozgniecione i usmażone plantany są popularną przekąską w Ameryce Łacińskiej oraz na Karaibach (głównie w Puerto Rico). Powstają poprzez pocięcie na grube plastry plantanów, delikatne...
Cukinia to wyjątkowo uniwersalne warzywo, można z niej zrobić gulasz, zapiekanki, roladki, zupę, a także placki na tysiąc sposobów. Poniżej znajduje się przepis na najprostszą i najszybszą...
Pasty kanapkowe można zrobić właściwie z wszystkiego, nawet z ziaren fasoli. Wymagają one najpierw moczenia, najlepiej przez całą noc, a następnie gotowania przez prawie godzinę. Dopiero...
Zielony groszek można wykorzystać na różne sposoby, zaczynając od przygotowania na jego bazie puree lub zupy kremu, na różnych dodatkach i przekąskach kończąc. Całkiem inaczej wygląda...
Z zielonej soczewicy można przygotować zupy, pasztety wegetariańskie, nadzienie do pasztecików oraz… pastę kanapkową. Wystarczy podsmażyć na maśle czosnek z posiekaną cebulą, a...