Pasta jajeczna z serem feta

pasta jajeczna z serem feta

Na szybkie śniadanie najlepsza jest owsianka lub kromka chleba posmarowana pastą kanapkową z jajek. Jajka można ugotować dzień wcześniej, a na drugi dzień zmiksować z wybranym składnikiem, np. serem feta i jogurtem. Pastę możesz też przygotować dzień wcześniej i zamknąć w szczelnym opakowaniu, a następnie umieścić w lodówce.

pasta jajeczna z serem feta

Pasta jajeczna z serem feta

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 25 mins
Danie Pasta do kanapek
Porcje 6 porcji

Składniki
  

  • 2 jajka
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ugotuj na twardo, umieść je w zimnej wodzie i obierz gdy ostygną.
  • Ser feta odcedź z zalewy i pokrój w kostkę.
  • Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą pastę.

Porady

  • Do pasty możesz dodać świeży szczypiorek.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!