Gorąca czekolada

gorąca czekolada

Gdy na dworze panuje mróz nie ma nic lepszego niż kubek ulubionego, ciepłego napoju. Jeśli ten napój dodatkowo zawiera czekoladę, to nie może być lepiej. Przygotowanie gorącej czekolady jest banalnie proste, ponieważ wystarczy rozpuścić w mleku czekoladę, dokładnie wymieszać i ozdobić ulubionymi dodatkami.

gorąca czekolada

Gorąca czekolada

Przygotowanie 20 mins
Danie Napoje
Porcje 2 porcje

Składniki
  

  • 40 g czekolady mlecznej
  • 40 g czekolady gorzkiej
  • 375 ml mleka 3,2%

Sposób przygotowania
 

  • Do rondelka wlej mleko, dodaj czekoladę i podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia czekolady.
  • Gorącą czekoladę przelej do szklanek i udekoruj według uznania.

Porady

  • Gotując gorącą czekoladę pamiętaj aby ją zagotować, ale nie doprowadzając do wrzenia.
  • Gorącą czekoladę możesz ozdobić bitą śmietaną, posypać cynamonem lub piankami marshmallow.

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!