Kurki w śmietanie
Kurki można wykorzystać do wielu różnych dań, ale zdecydowana większość z nas kojarzy je pewnie ze śmietanowego sosu. Poniżej znajdziesz przepis na nieco bardziej cebulową wersję tego...
Kurki można wykorzystać do wielu różnych dań, ale zdecydowana większość z nas kojarzy je pewnie ze śmietanowego sosu. Poniżej znajdziesz przepis na nieco bardziej cebulową wersję tego...
Domowe pesto z bazylii zrobisz w kilka chwil, wystarczy umyć liście bazylii i obrać ząbek czosnku, a następnie wrzucić oba składniki do malaksera. Do tego należy dodać orzeszki pinii lub...
Sos cebulowy ze śmietaną idealnie sprawdzi się jako dodatek do pierogów (pieczonych lub gotowanych) lub pasztecików z farszem z zielonej soczewicy. Można go z powodzeniem wykorzystać również...
Jesteś w trakcie robienia obiadu i ewidentnie czegoś mu brakuje? A może często robisz podobne posiłki i chcesz je urozmaicić? Jesteś w dobrym miejscu. W tej kategorii znajdziesz sprawdzone przepisy na domowe sosy na ciepło i na zimno, które możesz wykorzystać do mięs, ryb lub warzyw. Nie wszystkie będą stanowiły dodatek do dania głównego, jak np. sos grzybowy na bazie pieczarek lub sos słodko-kwaśny do dań kuchni azjatyckiej. Część z nich jest składnikiem innych dań, np. sos beszamelowy, który wykorzystuje się o przyrządzenia lasagne. Sosy są wszechobecne na całym świecie, więc nie zabraknie tu również przepisów na bardziej egzotyczne dodatki do dań.