Makaron azjatycki z szarpaną wieprzowiną

Dania azjatyckie są banalnie proste do przygotowania i nie inaczej jest w poniższym przypadku. Najbardziej czasochłonną czynnością jest umycie, obranie i pokrojenie warzyw.

Vermicelli z tofu i kielkami fasoli mung

Kuchnia azjatycka zachwyca swoją prostotą, a osoby zapracowane mogą ją docenić również za czas jaki jest potrzebny na przygotowanie posiłku. Nie inaczej jest z poniższym przepisem....

Makaron z pesto

Jeśli nie masz czasu gotować to makaron z pesto będzie Twoim ulubionym daniem. Wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, posypać parmezanem i gotowe! Możesz skorzystać z gotowego pesto ze...

Makaron z sosem truskawkowym

Jadamy ryż na słodko, pierogi na słodko, a nawet placki ziemniaczane z cukrem. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zrobić też makaron na słodko, np. z sosem truskawkowym. Taki obiado-deser jest...

Makaron z cukinią i kurczakiem

Latem mamy dostęp do ogromnej ilości świeżych warzyw oraz owoców. Warto z tego korzystać, uzupełniając nasze posiłki o sezonowe warzywa. Zachęcam do eksperymentowania i tworzenia własnych...

Spaghetti carbonara

Oryginalna carbonara powstaje z żółtek, startego sera Pecorino Romano oraz Guanciale, a dodanie do niej śmietany uważane jest wręcz za zbrodnię. Samo przygotowanie sosu nie powinno...

Sos boloński – ragù alla Bolognese

Spaghetti bolognese to przykład potrawy, która tak na dobrą sprawę nie ma nic wspólnego z oryginałem. W Bolonii sosu bolońskiego nigdy nie podaje się ze spaghetti, tylko z tagiatelle –...