Makaron azjatycki z szarpaną wieprzowiną

Dania azjatyckie są banalnie proste do przygotowania i nie inaczej jest w poniższym przypadku. Najbardziej czasochłonną czynnością jest umycie, obranie i pokrojenie warzyw.

Szarpana wieprzowina

Coraz częściej w burgerach, tortillach, kebabach i wszelakiego rodzaju kanapkach pojawia się szarpana wieprzowina. Możesz ją zrobić we własnym zakresie. Wystarczy łopatka wieprzowa, trochę...

Polędwiczka wieprzowa z boczniakami

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to idealny pomysł na szybki obiad. Wystarczy przygotować śmietanowy sos grzybowy z boczniakami i usmażyć polędwiczki, a następnie wszystko ze sobą...

Kurczak z pędami bambusa i mlekiem kokosowym

Dania kuchni azjatyckiej są banalnie proste do przygotowania i można je przygotować z zaledwie kilku składników. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu. Wystarczy przysmażyć...

Bułeczki bao z szarpanym jackfruitem

Kuchnia azjatycka ma wiele zalet, jest nie tylko smaczna i kolorowa, ale również większość dań da się przygotować w zaledwie kilka chwil. Mając do dyspozycji gotowe bułeczki bao, można je...

Bułeczki bao z pieczarkami

Bułeczki bao dają nam wręcz nieograniczone możliwości. Można je wypełnić ulubionymi warzywami, farszem mięsnym pozostałym z obiadu w stylu azjatyckim lub przygotować je w wersji...

Pieczona polędwica z dorsza

Każdą rybę można przyrządzić w kilka chwil, wystarczy natrzeć ją przyprawami, skropić sokiem z cytryny i zapiec w piekarniku. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu, gdzie zapieka...

Zakwas z buraków

Święta bez barszczu czerwonego praktycznie nie istnieją, a jak zrobić idealny? Niezbędny będzie zakwas z buraków. Można kupić gotowy, ale bez problemu można też zrobić własny....

Vermicelli z tofu i kielkami fasoli mung

Kuchnia azjatycka zachwyca swoją prostotą, a osoby zapracowane mogą ją docenić również za czas jaki jest potrzebny na przygotowanie posiłku. Nie inaczej jest z poniższym przepisem....

Zupa miso z grzybami enoki i tofu

Wegetariańskie zupy w azjatyckim stylu można przyrządzić nawet w 20 minut. Nie inaczej jest z zupą miso, na którą znajdziesz przepis poniżej. Najbardziej czasochłonne jest pokrojenie...

Kurczak z porem i grzybami mun

Dania kuchni azjatyckiej mają kilka zalet, ale najważniejsza z nich to czas przygotowania. Kurczak z porem i grzybami mun usmażysz w około 10 minut, niestety znacznie więcej czasu poświęcisz...

Chilli paneer

Chilli paneer to jedno z tradycyjnych dań kuchni indyjskiej, które najczęściej podaje się jako przystawkę. W skład tego dania wchodzi pokrojony w kostkę, a następnie usmażony ser paneer...

Pieczarki faszerowane serkiem topionym

Pieczarki dostępne są cały rok, możemy kupić je w wersji mini, średnie lub ogromne, które najbardziej nadają się do faszerowania i pieczenia na grillu. Bez względu na ich rozmiar możemy je...

Mamałyga ze śmietaną i bryndzą

Mămăliguță cu brânză și smântănă Aby przyrządzić mamałygę (mămăliguță lub mămăligă), stopniowo dodaje się kaszę kukurydzianą do wrzącej, osolonej wody i gotuje, aż...