Konfitura z pigwy

Pigwę można dodawać do herbaty, robić z niej nalewki, suszyć oraz zrobić przepyszny dżem lub soki na zimę. Poniżej znajdziesz przepis na najbardziej podstawowy dżem z pigwy. Najbardziej...

Konfitura z kaki i pomarańczy

Jeśli szukasz przepisu na dżem, który będzie się kojarzył z latem i tropikami to poniższa propozycja jest zdecydowanie dla Ciebie. Dżem z kaki dzięki dodatkowi pomarańczy znacznie zyskuje...

Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny lub borówki brusznicy idealnie pasuje do serów lub wędlin. Zamiast kupować gotowe słoiki w sklepie, możesz zrobić własne w mniej więcej godzinę. Wystarczy zamrozić...

Dżem z kaki

Owoce persymony (kaki) coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach. Jeśli uda się je kupić na promocji, warto z tego skorzystać i zrobić sobie pachnące tropikami dżemy na zimę....

Dżem z borówki brusznicy

Dżem z czerwonych borówek (brusznicy) jest banalnie prosty do zrobienia, a w smaku po prostu rewelacyjny. Można go wykorzystać jako dodatek do naleśników, kanapek, ciast oraz deski serów....

Nutella ze śliwek węgierek

Domowa nutella ze śliwek węgierek to znacznie zdrowsza alternatywa dla Nutelli ze sklepu. W smaku jest nieco inna, ponieważ wyczuwa się w niej śliwkę oraz czekoladę zamiast orzechów, ale i...