Konfitura z pigwy
Pigwę można dodawać do herbaty, robić z niej nalewki, suszyć oraz zrobić przepyszny dżem lub soki na zimę. Poniżej znajdziesz przepis na najbardziej podstawowy dżem z pigwy. Najbardziej...
Pigwę można dodawać do herbaty, robić z niej nalewki, suszyć oraz zrobić przepyszny dżem lub soki na zimę. Poniżej znajdziesz przepis na najbardziej podstawowy dżem z pigwy. Najbardziej...
Jeśli szukasz przepisu na dżem, który będzie się kojarzył z latem i tropikami to poniższa propozycja jest zdecydowanie dla Ciebie. Dżem z kaki dzięki dodatkowi pomarańczy znacznie zyskuje...
Konfitura z żurawiny lub borówki brusznicy idealnie pasuje do serów lub wędlin. Zamiast kupować gotowe słoiki w sklepie, możesz zrobić własne w mniej więcej godzinę. Wystarczy zamrozić...
Owoce persymony (kaki) coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach. Jeśli uda się je kupić na promocji, warto z tego skorzystać i zrobić sobie pachnące tropikami dżemy na zimę....
Dżem z czerwonych borówek (brusznicy) jest banalnie prosty do zrobienia, a w smaku po prostu rewelacyjny. Można go wykorzystać jako dodatek do naleśników, kanapek, ciast oraz deski serów....
Domowa nutella ze śliwek węgierek to znacznie zdrowsza alternatywa dla Nutelli ze sklepu. W smaku jest nieco inna, ponieważ wyczuwa się w niej śliwkę oraz czekoladę zamiast orzechów, ale i...