Pasta z białej fasoli
Pasty kanapkowe można zrobić właściwie z wszystkiego, nawet z ziaren fasoli. Wymagają one najpierw moczenia, najlepiej przez całą noc, a następnie gotowania przez prawie godzinę. Dopiero...
Pasty kanapkowe można zrobić właściwie z wszystkiego, nawet z ziaren fasoli. Wymagają one najpierw moczenia, najlepiej przez całą noc, a następnie gotowania przez prawie godzinę. Dopiero...
Zielony groszek można wykorzystać na różne sposoby, zaczynając od przygotowania na jego bazie puree lub zupy kremu, na różnych dodatkach i przekąskach kończąc. Całkiem inaczej wygląda...
Z zielonej soczewicy można przygotować zupy, pasztety wegetariańskie, nadzienie do pasztecików oraz… pastę kanapkową. Wystarczy podsmażyć na maśle czosnek z posiekaną cebulą, a...
Na szybkie śniadanie najlepsza jest owsianka lub kromka chleba posmarowana pastą kanapkową z jajek. Jajka można ugotować dzień wcześniej, a na drugi dzień zmiksować z wybranym składnikiem,...
Dobrym pomysłem na szybkie śniadanie jest przygotowanie pasty kanapkowej. Można ją zrobić właściwie z każdego warzywa, nawet z brokuła. Wystarczy go ugotować, a następnie zmiksować z...
Przygotowanie tradycyjnego hummusu zajmuje sporo czasu, ponieważ jego bazę stanowi suszona ciecierzyca, którą należy najpierw moczyć przez kilka lub kilkanaście godzin, a następnie ugotować....
Jednym z szybszych pomysłów na sycące śniadanie jest przygotowanie pasty jajecznej. Poniżej znajdziesz przepis na pastę jajeczną z czerwoną papryką oraz szczypiorkiem. Oprócz tych trzech...
Aby przygotować pyszne i sycące śniadanie lub kolację, potrzebujesz tylko paru składników. Poniżej znajdziesz przepis na pastę z wędzonym łososiem, twarogiem oraz papryką. Wymieszaj...
Jednym z najczęstszych śniadań w Polsce, obok klasycznej jajecznicy, są kanapki. Można je przygotować tradycyjnie, smarując masłem i układając na górze ulubione dodatki w postaci sera, wędliny i warzyw. Ciekawszą alternatywą są pasty do kanapek, które można przyrządzić właściwie z wszystkiego. Najpopularniejsza z nich to pasta jajeczna, kolejne są warzywne (np. bardzo popularny ostatnio hummus lub smalec z fasoli), rybne oraz mięsne. Jeśli rano nie masz czasu na przyrządzenie porządnego śniadania, pastę kanapkową możesz przygotować dzień wcześniej. W tej kategorii znajdziesz przepisy na przeróżne pasty do kanapek. Część z nich z powodzeniem będzie mogła stanowić samodzielny dodatek do chleba, część może zastąpić masło lub margarynę. W tym drugim przypadku, na kanapce nadal będzie można położyć ulubione dodatki.