Pasta z wędzonego karmazyna
Pasty do kanapek z wędzonych ryb najlepiej smakują jeśli zrobi się je w domu. Nie inaczej jest w przypadku pasty z wędzonego karmazyna, którą można przygotować w parę chwil a smakuje...
Pasty do kanapek z wędzonych ryb najlepiej smakują jeśli zrobi się je w domu. Nie inaczej jest w przypadku pasty z wędzonego karmazyna, którą można przygotować w parę chwil a smakuje...
Domowe pasty do chleba lub bułek są dużo lepsze niż te ze sklepu, a jeszcze lepsze jest w nich to, że możemy je doprawić według własnych upodobań. Poniżej znajdziesz przepis na pastę...
Będąc nad morzem warto podjechać do wędzarni ryb i kupić świeżo uwędzoną makrelę, a następnie zrobić z niej pastę do świeżo upieczonego chleba. Jest to przepyszny sposób na rybny...
Na każdej wiejskiej imprezie bez problemu można dostać pajdę chleba ze smalcem. Analogiczne stoiska pojawiają się również na większych imprezach w miastach, głównie przy okazji jarmarków....
Zacuscă to rumuńska pasta, która powstaje z połączenia bakłażana, papryki, pomidorów i cebuli. Doprawia się ją solą, pieprzem i liśćmi laurowymi, a także cukrem. Coraz częściej,...
Pasty kanapkowe można zrobić właściwie z wszystkiego, nawet z ziaren fasoli. Wymagają one najpierw moczenia, najlepiej przez całą noc, a następnie gotowania przez prawie godzinę. Dopiero...
Zielony groszek można wykorzystać na różne sposoby, zaczynając od przygotowania na jego bazie puree lub zupy kremu, na różnych dodatkach i przekąskach kończąc. Całkiem inaczej wygląda...
Z zielonej soczewicy można przygotować zupy, pasztety wegetariańskie, nadzienie do pasztecików oraz… pastę kanapkową. Wystarczy podsmażyć na maśle czosnek z posiekaną cebulą, a...
Na szybkie śniadanie najlepsza jest owsianka lub kromka chleba posmarowana pastą kanapkową z jajek. Jajka można ugotować dzień wcześniej, a na drugi dzień zmiksować z wybranym składnikiem,...
Dobrym pomysłem na szybkie śniadanie jest przygotowanie pasty kanapkowej. Można ją zrobić właściwie z każdego warzywa, nawet z brokuła. Wystarczy go ugotować, a następnie zmiksować z...
Przygotowanie tradycyjnego hummusu zajmuje sporo czasu, ponieważ jego bazę stanowi suszona ciecierzyca, którą należy najpierw moczyć przez kilka lub kilkanaście godzin, a następnie ugotować....
Jednym z szybszych pomysłów na sycące śniadanie jest przygotowanie pasty jajecznej. Poniżej znajdziesz przepis na pastę jajeczną z czerwoną papryką oraz szczypiorkiem. Oprócz tych trzech...
Aby przygotować pyszne i sycące śniadanie lub kolację, potrzebujesz tylko paru składników. Poniżej znajdziesz przepis na pastę z wędzonym łososiem, twarogiem oraz papryką. Wymieszaj...
Jednym z najczęstszych śniadań w Polsce, obok klasycznej jajecznicy, są kanapki. Można je przygotować tradycyjnie, smarując masłem i układając na górze ulubione dodatki w postaci sera, wędliny i warzyw. Ciekawszą alternatywą są pasty do kanapek, które można przyrządzić właściwie z wszystkiego. Najpopularniejsza z nich to pasta jajeczna, kolejne są warzywne (np. bardzo popularny ostatnio hummus lub smalec z fasoli), rybne oraz mięsne. Jeśli rano nie masz czasu na przyrządzenie porządnego śniadania, pastę kanapkową możesz przygotować dzień wcześniej. W tej kategorii znajdziesz przepisy na przeróżne pasty do kanapek. Część z nich z powodzeniem będzie mogła stanowić samodzielny dodatek do chleba, część może zastąpić masło lub margarynę. W tym drugim przypadku, na kanapce nadal będzie można położyć ulubione dodatki.