Pasta twarogowa z łososiem i papryką

Aby przygotować pyszne i sycące śniadanie lub kolację, potrzebujesz tylko paru składników. Poniżej znajdziesz przepis na pastę z wędzonym łososiem, twarogiem oraz papryką. Wymieszaj kremowy twarożek o smaku naturalnym lub śmietankowym z posiekanym na drobno łososiem. Następnie dodaj posiekany koperek, szczypiorek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Całość wymieszaj z sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę podawaj z pieczywem, najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Pasta twarogowa z łososiem i papryką
Składniki
- 70 g łososia wędzonego na zimno
- 3 łyżki serka twarogowego naturalnego
- ½ czerwonej papryki
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- szczypiorek
- koperek
- pieprz czarny
- 4 kromki chleba żytniego razowego
Sposób przygotowania
- Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
- Szczypiorek i koperek umyj oraz posiekaj na drobno.
- Łososia pokrój na drobne kawałki.
- Wszystkie składniki przełóż do miski, oprósz pieprzem i wymieszaj.
- Posmaruj pastą chleb i od razu podawaj.
Zostaw komentarz