Frytki z batatów

Jak frytki to tylko z ziemniaków? Nie do końca, ponieważ można je przygotować z wielu różnych warzyw. Jedną z ciekawszych propozycji, która jest coraz powszechniejsza w Polsce, to frytki z...

Camembert zapiekany z figami i orzechami

Ciężko ten przepis zakwalifikować do słonych przekąsek, ponieważ bardziej pasuje nieco innej wersji fondue lub deski serów na gorąco. Camembert zapiekany w towarzystwie świeżych fig,...

Twarogowy zawijaniec z filo

Ciasto filo można wykorzystać nie tylko do robienia deserów, ale również do słonych przekąsek lub dań głównych. Po zawinięciu w arkusze ciasta twarogu można zrobić poniższego ślimaka...

Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

Kwiaty cukinii można wykorzystać do zrobienia włoskiego placka o nazwie Scarpaccia lub nadziać serem camambert, zapanierować i usmażyć. Można też zrobić z nich mini frytki i usmażyć w...

Panierowane papryczki jalapeno

Idealna przekąska dla fanów pikantnego jedzenia? Papryczki jalapeno nadziewane serem mozzarellą, panierowane i smażone na głębokim oleju. Najlepiej smakują w towarzystwie salsy pomidorowej lub...

Panierowany ser feta

Jeśli szukasz słonej przekąski do piwa, to jesteś w dobrym miejscu. Panierowany ser feta nada się do tego idealnie. Możesz kupić cały blok sera i pokroić go w kostkę o wielkości mniej...