Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

Kwiaty cukinii można wykorzystać do zrobienia włoskiego placka o nazwie Scarpaccia lub nadziać serem camambert, zapanierować i usmażyć. Można też zrobić z nich mini frytki i usmażyć w cieście naleśnikowym. Dodatkowo można je posypać różnymi przyprawami i podać jako przystawkę przed obiadem.

kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym

Przygotowanie 10 mins
Gotowanie 10 mins
Danie Przekąska, Przystawka
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 3 kwiaty cukinii
  • ½ szklanki mąki
  • szklanki mleka
  • 1 szczypta soli
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania
 

  • Kwiaty cukinii umyj, osusz na ręczniku papierowym i porwij na mniejsze kawałki.
  • Mąkę wymieszaj z mlekiem i solą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Kwiaty zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.

Podobne przepisy

Panierowany ser feta

Jeśli szukasz słonej przekąski do piwa, to jesteś w dobrym miejscu. Panierowany ser...

Panierowane papryczki

Idealna przekąska dla fanów pikantnego jedzenia? Papryczki jalapeno nadziewane serem...

Twarogowy zawijaniec z filo

Ciasto filo można wykorzystać nie tylko do robienia deserów, ale również do słonych...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!