Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym
Kwiaty cukinii można wykorzystać do zrobienia włoskiego placka o nazwie Scarpaccia lub nadziać serem camambert, zapanierować i usmażyć. Można też zrobić z nich mini frytki i usmażyć w cieście naleśnikowym. Dodatkowo można je posypać różnymi przyprawami i podać jako przystawkę przed obiadem.
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym
Składniki
- 3 kwiaty cukinii
- ½ szklanki mąki
- ⅓ szklanki mleka
- 1 szczypta soli
- olej rzepakowy
Sposób przygotowania
- Kwiaty cukinii umyj, osusz na ręczniku papierowym i porwij na mniejsze kawałki.
- Mąkę wymieszaj z mlekiem i solą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Kwiaty zanurz w cieście naleśnikowym i smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
Zostaw komentarz