Sernik kokosowy na...

Ciasta i desery inspirowane popularnym batonikiem Bounty są banalnie proste do przygotowania i obłędnie kokosowe. Poniżej znajdziesz przepis na sernik kokosowy bez pieczenia, zdecydowanie mniej...

Tiramisu

Gdy sezon truskawkowy w pełni, grzechem byłoby z niego nie skorzystać. Dlatego poniżej znajdziesz przepis na truskawkowe tiramisu. Do przygotowania tego deseru potrzebujesz biszkoptów Savoiardi,...

Matchamisu –...

抹茶ティラミス Znudziło Ci się klasyczne tiramisu? A może nie lubisz kawy i zamiast niej wolisz zieloną herbatę? Jeśli tak, to matchamisu będzie strzałem w dziesiątkę. Zamiast kakao...

Chałwowiec bez...

Chałwa sama w sobie jest słodka i może stanowić idealny deser lub przekąskę. Jeśli lubisz jej smak, ale niekoniecznie lubisz ją jeść samą, możesz ją wykorzystać do przygotowania...

Sernik oreo bez...

Ciastka Oreo od jakiegoś czasu cieszą się niesłabnącą popularnością. Stanowią idealny dodatek do napojów typu milkshake, dekorację na chociażby gofrach, a także jako baza do stworzenia...

Ciasto maxi king...

Maxi King po raz pierwszy pojawił się na półkach sklepowych w 1998 roku. Ten mleczny batonik od Kinder składa się z delikatnego wafelka oraz mlecznego nadzienia przełożonego masą karmelową....

Ciasto czekoladowe...

Ciasta bez pieczenia są jednymi z moich ulubionych. Robi się je stosunkowo szybko, zawsze wychodzą i obłędnie smakują. Poniżej znajdziesz przepis na ciasto czekoladowe z kremem mascarpone....

Sernik na zimno z...

Sernik na zimno z owocami sezonowymi to typowo letni deser. Co prawda, nic nie stoi na przeszkodzie, aby go zrobić również zimą. W sklepach dostaniemy wtedy mandarynki, które bez większych...

Ciasto Kinder...

W oryginalnym batoniku Kinder Country znajdziesz pięć ekspandowanych zbóż (jęczmień, ryż, żyto, pszenicę, orkisz oraz grykę), zanurzonych w mlecznym nadzieniu. Całość dodatkowo została...

Tiramisu klasyczne

Tiramisù Ten najsłynniejszy na świecie włoski deser to całkiem nowa propozycja w książkach kucharskich. Do tej pory nie zostało rozstrzygnięte gdzie powstał po raz pierwszy, najczęściej...