Pasta brokułowa z serem feta
Dobrym pomysłem na szybkie śniadanie jest przygotowanie pasty kanapkowej. Można ją zrobić właściwie z każdego warzywa, nawet z brokuła. Wystarczy go ugotować, a następnie zmiksować z czosnkiem oraz serem feta. Taką pastę można też wykorzystać jako dodatek do krakersów na różnych imprezach. Ważne aby krakersy nie były dodatkowo posypane solą, ponieważ pasta brokułowa z serem feta jest już wystarczająco słona.
Pasta brokułowa z serem feta
Składniki
- 1 brokuł
- 100 g sera feta
- 4 ząbki czosnku
- pieprz czarny
Sposób przygotowania
- Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj, a następnie odstaw do ostygnięcia.
- Czosnek obierz.
- Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kawałki.
- Wszystkie składniki zblenduj na w miarę jednolitą masę, a następnie dopraw pieprzem.
Zostaw komentarz