Pasta jajeczna z papryką
Jednym z szybszych pomysłów na sycące śniadanie jest przygotowanie pasty jajecznej. Poniżej znajdziesz przepis na pastę jajeczną z czerwoną papryką oraz szczypiorkiem. Oprócz tych trzech składników, do jej przygotowania potrzebujesz nieco gęstszego jogurtu naturalnego oraz musztardy, np. idealnie sprawdzi się bardziej wyrazista (dijon). Użycie soli i/lub pieprzu jest raczej opcjonalne. Najczęściej odpowiednio dobrana i pikantna musztarda wystarczy w zupełności aby podkreślić smak pasty kanapkowej.
Pasta jajeczna z papryką
Składniki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- ⅓ czerwonej papryki
- posiekany szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Jajka obierz, umieść w misce i rozgnieć widelcem.
- Paprykę umyj, pokrój w drobną kostkę i dodaj do jajek.
- Do jajek i papryki, dorzuć musztardę, jogurt, posiekany szczypiorek oraz przyprawy.
- Wymieszaj całość.
Porady
- Kalorie zostały obliczone z uwzględnieniem 1 kromki razowego chleba.
Zostaw komentarz