Pasta jajeczna z papryką

pasta jajeczna z papryką

Jednym z szybszych pomysłów na sycące śniadanie jest przygotowanie pasty jajecznej. Poniżej znajdziesz przepis na pastę jajeczną z czerwoną papryką oraz szczypiorkiem. Oprócz tych trzech składników, do jej przygotowania potrzebujesz nieco gęstszego jogurtu naturalnego oraz musztardy, np. idealnie sprawdzi się bardziej wyrazista (dijon). Użycie soli i/lub pieprzu jest raczej opcjonalne. Najczęściej odpowiednio dobrana i pikantna musztarda wystarczy w zupełności aby podkreślić smak pasty kanapkowej.

pasta jajeczna z papryką

Pasta jajeczna z papryką

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 15 mins
Danie Pasta do kanapek
Porcje 1 porcja
Kalorie 285 kcal

Składniki
  

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • czerwonej papryki
  • posiekany szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Jajka obierz, umieść w misce i rozgnieć widelcem.
  • Paprykę umyj, pokrój w drobną kostkę i dodaj do jajek.
  • Do jajek i papryki, dorzuć musztardę, jogurt, posiekany szczypiorek oraz przyprawy.
  • Wymieszaj całość.

Porady

  • Kalorie zostały obliczone z uwzględnieniem 1 kromki razowego chleba.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!