Pasta z wędzonego karmazyna
Pasty do kanapek z wędzonych ryb najlepiej smakują jeśli zrobi się je w domu. Nie inaczej jest w przypadku pasty z wędzonego karmazyna, którą można przygotować w parę chwil a smakuje wyśmienicie. Najlepsza jest kilka godzin po zrobieniu, gdy wszystkie składniki się ze sobą przegryzą.
Pasta z wędzonego karmazyna
Składniki
- 1 wędzony karmazyn
- 3 jajka
- 1 pęczek szczypiorku
- 5 łyżek majonezu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo, schłodź w zimnej wodzie z kostkami lodu, obierz i rozdrobnij widelcem lub posiekaj.
- Szczypiorek umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i posiekaj.
- Mięso ryby oddziel od skóry, ości oraz kręgosłupa, jednocześnie rozdrabniając je palcami.
- W misce wymieszaj mięso ryby, jajka, majonez, szczypiorek.
- Pastę dopraw solą i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz możesz ją jeszcze bardziej rozdrobnić przy użyciu widelca.
Zostaw komentarz