Pasta z wędzonego karmazyna

pasta z wędzonego karmazyna

Pasty do kanapek z wędzonych ryb najlepiej smakują jeśli zrobi się je w domu. Nie inaczej jest w przypadku pasty z wędzonego karmazyna, którą można przygotować w parę chwil a smakuje wyśmienicie. Najlepsza jest kilka godzin po zrobieniu, gdy wszystkie składniki się ze sobą przegryzą.

pasta z wędzonego karmazyna

Pasta z wędzonego karmazyna

Przygotowanie 25 mins
Danie Pasta do kanapek
Porcje 8 porcji

Składniki
  

  • 1 wędzony karmazyn
  • 3 jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 5 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ugotuj na twardo, schłodź w zimnej wodzie z kostkami lodu, obierz i rozdrobnij widelcem lub posiekaj.
  • Szczypiorek umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i posiekaj.
  • Mięso ryby oddziel od skóry, ości oraz kręgosłupa, jednocześnie rozdrabniając je palcami.
  • W misce wymieszaj mięso ryby, jajka, majonez, szczypiorek.
  • Pastę dopraw solą i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz możesz ją jeszcze bardziej rozdrobnić przy użyciu widelca.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!