Pasta z makreli
Będąc nad morzem warto podjechać do wędzarni ryb i kupić świeżo uwędzoną makrelę, a następnie zrobić z niej pastę do świeżo upieczonego chleba. Jest to przepyszny sposób na rybny początek dnia.
Pasta z makreli
Składniki
- ½ wędzonej makreli
- 1 łyżeczka majonezu
- ½ łyżeczki musztardy
- szczypiorek posiekany
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Mięso oddziel od ości i rozdrobnij palcami.
- Wymieszaj makrelę z majonezem, musztardą, szczypiorkiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Porady
- Pastę podawaj rozsmarowaną na grahamce i w towarzystwie ogórków małosolnych. Grahamkę możesz zastąpić kromkami chleba (możesz go upiec samodzielnie korzystając z przepisu na chleb bez wyrabiania).
Zostaw komentarz