Pasta z makreli

pasta z makreli

Będąc nad morzem warto podjechać do wędzarni ryb i kupić świeżo uwędzoną makrelę, a następnie zrobić z niej pastę do świeżo upieczonego chleba. Jest to przepyszny sposób na rybny początek dnia.

pasta z makreli

Pasta z makreli

Przygotowanie 15 mins
Danie Pasta do kanapek
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • ½ wędzonej makreli
  • 1 łyżeczka majonezu
  • ½ łyżeczki musztardy
  • szczypiorek posiekany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Mięso oddziel od ości i rozdrobnij palcami.
  • Wymieszaj makrelę z majonezem, musztardą, szczypiorkiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Porady

  • Pastę podawaj rozsmarowaną na grahamce i w towarzystwie ogórków małosolnych. Grahamkę możesz zastąpić kromkami chleba (możesz go upiec samodzielnie korzystając z przepisu na chleb bez wyrabiania).

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!