Pasta twarogowa z łososiem

pasta twarogowa z łososiem

Domowe pasty do chleba lub bułek są dużo lepsze niż te ze sklepu, a jeszcze lepsze jest w nich to, że możemy je doprawić według własnych upodobań. Poniżej znajdziesz przepis na pastę twarogową z łososiem i dodatkiem szczypiorku. Możesz go dodać bezpośrednio do pasty, możesz nim posypywać kanapkę albo możesz całkowicie pominąć. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie.

pasta twarogowa z łososiem

Pasta twarogowa z łososiem

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 5 mins
Danie Pasta do kanapek
Porcje 4 porcje

Składniki
  

  • 100 g łososia wędzonego na gorąco
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania
 

  • Łososia rozdrobnij, usuń ości i wrzuć do malaksera.
  • Do łososia dodaj twarożek, pieprz, paprykę, sól i sok z cytryny. Wszystko zmiksuj na jednolitą pastę.
  • Na koniec dodaj umyty i posiekany szczypiorek, a następnie dokładnie wymieszaj.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!