Pasta twarogowa z łososiem
Domowe pasty do chleba lub bułek są dużo lepsze niż te ze sklepu, a jeszcze lepsze jest w nich to, że możemy je doprawić według własnych upodobań. Poniżej znajdziesz przepis na pastę twarogową z łososiem i dodatkiem szczypiorku. Możesz go dodać bezpośrednio do pasty, możesz nim posypywać kanapkę albo możesz całkowicie pominąć. Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie.
Pasta twarogowa z łososiem
Składniki
- 100 g łososia wędzonego na gorąco
- 100 g serka śmietankowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- ½ łyżeczki papryki słodkiej wędzonej
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Łososia rozdrobnij, usuń ości i wrzuć do malaksera.
- Do łososia dodaj twarożek, pieprz, paprykę, sól i sok z cytryny. Wszystko zmiksuj na jednolitą pastę.
- Na koniec dodaj umyty i posiekany szczypiorek, a następnie dokładnie wymieszaj.
Zostaw komentarz