Pieczarki faszerowane serkiem topionym
Pieczarki dostępne są cały rok, możemy kupić je w wersji mini, średnie lub ogromne, które najbardziej nadają się do faszerowania i pieczenia na grillu. Bez względu na ich rozmiar możemy je nafaszerować serkiem topionym, zapanierować i upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. W każdej wersji będą stanowiły ciekawe urozmaicenie na talerzu.
Pieczarki faszerowane serkiem topionym
Składniki
- 10 pieczarek
- 2 serki topione kremowe
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- 2 jajka
- bułka tarta
- masło
Sposób przygotowania
- Pieczarki umyj, usuń trzonki i obierz.
- Serki wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, natką i koperkiem.
- W miseczce rozkłóć jajka.
- Do drugiej miseczki wsyp bułkę tartą.
- Kapelusze pieczarek faszeruj masą serową, a następnie zanurz w jajku i obtocz w bułce tartej.
- Gotowe pieczarki umieść w naczyniu żaroodpornym i na każdej z nich połóż cienki plasterek masła.
- Pieczarki zapiekaj do czasu, aż serek zacznie wypływać.
Zostaw komentarz