Makaron z pesto

makaron z pesto

Jeśli nie masz czasu gotować to makaron z pesto będzie Twoim ulubionym daniem. Wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, posypać parmezanem i gotowe! Możesz skorzystać z gotowego pesto ze sklepu lub zrobić mniej kaloryczne domowe pesto z bazylii, o ile masz na to czas i składniki pod ręką.

makaron z pesto

Makaron z pesto

Przygotowanie 10 mins
Gotowanie 15 mins
Danie Danie główne
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 70 g makaronu świderki lub penne
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżka tartego parmezanu

Sposób przygotowania
 

  • Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Pestki słonecznika podpraż przez chwilę na suchej patelni, cały czas je mieszając.
  • Pesto wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp parmezanem i pestkami słonecznika.

Porady

Podobne przepisy

Shepherd’s Pie –...

Zapiekanka pasterska najprawdopodobniej została stworzona po raz pierwszy przez pasterzy...

Kurczak z czosnkiem i winem

Pollo al ajillo Kurczak w czosnku jest jednym z prostszych dań kuchni andaluzyjskiej. Do...

Surówka z białej rzodkwi z...

Białą rzodkiew można jeść na surowo, upiec, ugotować lub przyrządzić z niej...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!