Makaron z pesto

Jeśli nie masz czasu gotować to makaron z pesto będzie Twoim ulubionym daniem. Wystarczy ugotować makaron, dodać pesto, posypać parmezanem i gotowe! Możesz skorzystać z gotowego pesto ze sklepu lub zrobić mniej kaloryczne domowe pesto z bazylii, o ile masz na to czas i składniki pod ręką.

Makaron z pesto
Składniki
- 70 g makaronu świderki lub penne
- 2 łyżki pesto z bazylii
- 1 łyżka pestek słonecznika
- 1 łyżka tartego parmezanu
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Pestki słonecznika podpraż przez chwilę na suchej patelni, cały czas je mieszając.
- Pesto wymieszaj z ugotowanym makaronem, posyp parmezanem i pestkami słonecznika.
Porady
- Pesto możesz wykonać samodzielnie z przepisu na domowe pesto z bazylii.
Zostaw komentarz