Lemoniada ogórkowa z miętą

lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa z dodatkiem mięty coraz częściej gości na naszych stołach. Przygotowanie jej jest banalnie proste, ponieważ wystarczy zmiksować ze sobą ogórka, cytrynę, limonkę, miętę i cukrem trzcinowym. Następnie powstały mus należy przelać przez sitko o drobnych oczkach i gotowe.

lemoniada ogórkowa

Lemoniada ogórkowa z miętą

Przygotowanie 15 mins
Gotowanie 3 mins
Danie Napoje
Porcje 3 porcje

Składniki
  

  • 400 g ogórka
  • 1 cytryna
  • ½ limonki
  • 6 gałązek mięty
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 l wody
  • kostki lodu

Sposób przygotowania
 

  • Ogórka obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
  • Wyciśnij sok z cytryny i połowy limonki.
  • Miętę umyj pod bieżącą wodą.
  • Ogórka, sok z cytryny i limonki oraz miętę umieść w blenderze kielichowym.
  • Dodaj brązowy cukier i wodę, a następnie zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Do szklanki wrzuć kostki lodu, a następnie wlej przez sitko zawartość blendera.

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!