Lemoniada ogórkowa z miętą
Lemoniada ogórkowa z dodatkiem mięty coraz częściej gości na naszych stołach. Przygotowanie jej jest banalnie proste, ponieważ wystarczy zmiksować ze sobą ogórka, cytrynę, limonkę, miętę i cukrem trzcinowym. Następnie powstały mus należy przelać przez sitko o drobnych oczkach i gotowe.
Lemoniada ogórkowa z miętą
Składniki
- 400 g ogórka
- 1 cytryna
- ½ limonki
- 6 gałązek mięty
- 3 łyżki brązowego cukru
- 1 l wody
- kostki lodu
Sposób przygotowania
- Ogórka obierz i pokrój w mniejsze kawałki.
- Wyciśnij sok z cytryny i połowy limonki.
- Miętę umyj pod bieżącą wodą.
- Ogórka, sok z cytryny i limonki oraz miętę umieść w blenderze kielichowym.
- Dodaj brązowy cukier i wodę, a następnie zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Do szklanki wrzuć kostki lodu, a następnie wlej przez sitko zawartość blendera.
Zostaw komentarz