Cynamonki z ciasta francuskiego

cynamonki z ciasta francuskiego

Jedne z najszybszych ciastek do zrobienia, oczywiście o ile korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Wystarczy płat ciasta natrzeć cynamonem i cukrem, zwinąć, pokroić w plasterki i ułożyć na blaszce, a następnie upiec. Gotowe 🙂

cynamonki z ciasta francuskiego

Cynamonki z ciasta francuskiego

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 25 mins
Porcje 15 sztuk

Składniki
  

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 jajko

Sposób przygotowania
 

  • Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  • Ciasto francuskie rozwiń.
  • Cukier wymieszaj z cynamonem, a następnie wysyp na ciasto francuskie i dokładnie rozprowadź po całości.
  • Ciasto francuskie zwiń, a następnie pokrój w 1cm plasterki i rozłóż na papierze do pieczenia.
  • Jajko roztrzep i posmaruj nim cynamonki.
  • Gotowe ślimaczki wstaw do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez około 20 minut.

Podobne przepisy

Orzeszki z nadzieniem...

Orzeszki znane są nie tylko w Polsce, ale również w innych państwach. Jeśli nawet...

Pierniczki

Święta bez zapachu piernika praktycznie nie istnieją. Na tydzień przed świętami...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!