Cynamonki z ciasta francuskiego
Jedne z najszybszych ciastek do zrobienia, oczywiście o ile korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Wystarczy płat ciasta natrzeć cynamonem i cukrem, zwinąć, pokroić w plasterki i ułożyć na blaszce, a następnie upiec. Gotowe 🙂
Cynamonki z ciasta francuskiego
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka cynamonu
- 1 jajko
Sposób przygotowania
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
- Ciasto francuskie rozwiń.
- Cukier wymieszaj z cynamonem, a następnie wysyp na ciasto francuskie i dokładnie rozprowadź po całości.
- Ciasto francuskie zwiń, a następnie pokrój w 1cm plasterki i rozłóż na papierze do pieczenia.
- Jajko roztrzep i posmaruj nim cynamonki.
- Gotowe ślimaczki wstaw do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez około 20 minut.
Zostaw komentarz