Sos pomidorowo-majonezowy na ostro
Do przygotowania sosu pomidorowo-majonezowego niezbędny jest dobrej jakości majonez, pikantny ketchup, czosnek oraz ostry sos typu sriracha. Czosnek należy obrać, przepuścić przez praskę, dodać do pozostałych składników, a następnie wymieszać. Nic skomplikowanego prawda? Tak przygotowany sos najlepiej nadaje się do dań o mało wyrazistym charakterze, np. z kurczaka lub jako dodatek do pieczonych ziemniaków.
Sos pomidorowo-majonezowy na ostro
Idealnie sprawdzi się jako dodatek do drobiu oraz pieczonych ziemniaków.
Składniki
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu (pikantnego)
- 1 łyżeczka sosu sriracha
- 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania
- Majonez, ketchup oraz sos sriracha umieść w miseczce.
- Czosnek obierz i przepuść przez praskę, a następnie dodaj do miseczki.
- Wszystkie składniki sosu mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Zostaw komentarz