Sałatka makaronowa z szynką konserwową
Na dworze upał i nie chce Ci się gotować ani nic jeść? Sałatkę makaronową przygotujesz w około 20 minut i można jeść ją na zimno nawet kilka godzin po przygotowaniu. Wystarczy ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, a w międzyczasie pokroić pozostałe składniki. Poniższą sałatkę możesz również przygotować zimą, ponieważ wszystkie składniki są wtedy dostępne.
Sałatka makaronowa z szynką konserwową
Składniki
- 120 g makaronu np. orzo
- 100 g szynki konserwowej
- 1 ogórek szklarniowy
- 4 łyżki kukurydzy konserwowej
Sos
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie sosu koperkowo-ziołowego
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Szynkę pokrój w kostkę i wrzuć do salaterki.
- Ogórka obierz i pokrój w kostkę.
- Sos sałatkowy wymieszaj z jogurtem i majonezem.
- Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj.
Zostaw komentarz