Placuszki twarogowe z malinami
Wystarczy trochę twarogu, jedno jajko i mąka, aby przygotować przepyszne placuszki, które zawsze wychodzą. Możesz je podać z dowolnymi owocami sezonowymi, nie tylko malinami.
Placuszki twarogowe z malinami
Składniki
- 100 g twarogu chudego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżka erytrytolu
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 1 garść malin
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania
- Twaróg, jajko, mąkę pszenną i erytrytol zblenduj na jednolitą masę.
- Rozgrzej patelnię, spryskaj oliwą i łyżką wykładaj na nią masę serową.
- Smaż z obu stron na rumiany kolor.
- Gotowe placuszki posyp malinami i cukrem pudrem.
Zostaw komentarz