Placuszki twarogowe z malinami

placuszki twarogowe z malinami

Wystarczy trochę twarogu, jedno jajko i mąka, aby przygotować przepyszne placuszki, które zawsze wychodzą. Możesz je podać z dowolnymi owocami sezonowymi, nie tylko malinami.

placuszki twarogowe z malinami

Placuszki twarogowe z malinami

Przygotowanie 10 mins
Gotowanie 15 mins
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 100 g twarogu chudego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 garść malin
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania
 

  • Twaróg, jajko, mąkę pszenną i erytrytol zblenduj na jednolitą masę.
  • Rozgrzej patelnię, spryskaj oliwą i łyżką wykładaj na nią masę serową.
  • Smaż z obu stron na rumiany kolor.
  • Gotowe placuszki posyp malinami i cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!