Twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką

twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką

Na śniadanie nie musisz jeść kanapek, jajecznicy lub owsianki, możesz też zrobić sobie twarożek wiejski z dodatkiem różnych warzyw. Poniżej znajdziesz propozycję z wykorzystaniem rzodkiewki, awokado i szczypiorku.

twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką

Twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką

Przygotowanie 15 mins
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 50 g awokado
  • 2 rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 2 kromki razowego chleba

Sposób przygotowania
 

  • Serek wiejski przełożyć do miseczki.
  • Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  • Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę lub półplasterki.
  • Szczypiorek umyć i posiekać.
  • Awokado, rzodkiewki i szczypiorek dorzucić do serka, a następnie doprawić solą i pieprzem.
  • Serek najlepiej podawać w towarzystwie bułki grahamki lub razowego chleba.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!