Twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką
Na śniadanie nie musisz jeść kanapek, jajecznicy lub owsianki, możesz też zrobić sobie twarożek wiejski z dodatkiem różnych warzyw. Poniżej znajdziesz propozycję z wykorzystaniem rzodkiewki, awokado i szczypiorku.
Twarożek wiejski z awokado i rzodkiewką
Składniki
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 50 g awokado
- 2 rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 2 kromki razowego chleba
Sposób przygotowania
- Serek wiejski przełożyć do miseczki.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę.
- Rzodkiewki umyć i pokroić w kostkę lub półplasterki.
- Szczypiorek umyć i posiekać.
- Awokado, rzodkiewki i szczypiorek dorzucić do serka, a następnie doprawić solą i pieprzem.
- Serek najlepiej podawać w towarzystwie bułki grahamki lub razowego chleba.
Zostaw komentarz