Jajecznica z suchą krakowską
Bardzo często na śniadanie jemy jajecznice. Nic w tym dziwnego, bo przyrządza się ją bardzo szybko i można ją zrobić z czegokolwiek co mamy pod ręką. Pieczarki, kurki, boczek, pierś z kurczaka, dowolna kiełbasa. Te wszystkie dodatki idealnie pasują do jajek.
Jajecznica z suchą krakowską
Składniki
- 50 g suchej krakowskiej
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Sposób przygotowania
- Szczypiorek umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym i posiekaj.
- Suchą krakowską pokrój w kostkę, a następnie przysmaż na patelni aby wytopił się tłuszcz.
- Na patelnię wbij jajka, dopraw solą i pieprzem, co pewien czas całość zamieszaj.
- Jajecznicę przełóż na talerzyk lub do miseczki i posyp szczypiorkiem.
Zostaw komentarz