Płatki owsiane z truskawkami i migdałami

Jeden z najszybszych sposobów na śniadanie to płatki owsiane z dodatkiem sezonowych owoców, w moim przypadku – truskawek. Wystarczy zalać wrzątkiem płatki owsiane, odczekać parę minut i zlać nadmiar wody. Następnie wybrane owoce myjemy pod bieżącą wodą, obieramy jeśli zachodzi taka potrzeba i kroimy w cząstki lub plasterki. Tak przygotowane owoce należy wyłożyć na płatki owsiane, posypać ulubionymi orzechami i cynamonem do smaku. Płatki owsiane z owocami gotowe.

Płatki owsiane z truskawkami i migdałami
Składniki
- 3½ łyżki płatków owsianych górskich
- 1½ szklanki truskawek (ok. 180 g)
- 4 migdały
- cynamon mielony
Sposób przygotowania
- Płatki zalej wrzątkiem i poczekaj aż zmiękną (około 10 minut).
- Jeśli jest taka potrzebna, zlej nadmiar wody.
- Na płatki wyłóż umyte, odszypułkowane i pokrojone w cząstki truskawki.
- Migdały posiekaj i wysyp na truskawki.
- Całość oprósz delikatnie cynamonem.
Zostaw komentarz