Pudding bananowo-kokosowy

pudding bananowo-kokosowy

Prosty i szybki deser w indyjskim stylu, taki jest pudding bananowo-kokosowym. Jego przygotowanie jest wręcz banalne, ponieważ wystarczy obrać i pokroić banany, dodać je do mleka kokosowego, cukru i kurkumy, a następnie gotować do ich rozgotowania.

pudding bananowo-kokosowy

Pudding bananowo-kokosowy

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 15 mins
Danie Deser
Porcje 4 porcje

Składniki
  

  • 3 banany
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • łyżeczki kurkumy

Sposób przygotowania
 

  • Banany obierz, pokrój na półplasterki.
  • Mleko kokosowe przelej do garnka, dorzuć pokrojone banany, cukier i kurkumę, a następnie gotuj całość aż do rozgotowania bananów (około 10 minut).
  • Pudding przelej do szklanek, możesz go podać na ciepło lub na zimno.

Podobne przepisy

Dorayaki

どら焼き, どらやき, 銅鑼焼き,ドラ焼き, dora-yaki Dorayaki to jedne z...

Kulki sezamowe –...

Zhimaqiu (芝麻球), Matuan (麻糰, 麻团), Jian dui (煎堆), Ma yuan (麻圆), Zhen...

Tiramisu klasyczne

Tiramisù Ten najsłynniejszy na świecie włoski deser to całkiem nowa propozycja w...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!