Muffinki czekoladowo-kawowe
Przygotowanie muffinek zajmuje kilka chwil, wystarczy połączyć składniki, wylać je do papilotek i upiec. Nie inaczej jest w przypadku poniższego przepisu, gdzie wystarczy wymieszać wszystkie składniki.
Muffinki czekoladowo-kawowe
Składniki
- 320 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 175 ml oleju
- 110 g cukru
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 2 jajka
- krople czekolady
Sposób przygotowania
- Do miski przesiej mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.
- Do suchych składników dodaj kawę rozpuszczalną, cukier, jajka, mleko i olej, a następnie zmiksuj.
- Ciasto przełóż do papilotek, ozdób kroplami czekolady i piecz w 180°C przez 20 minut.
Zostaw komentarz