Koktajl bananowo-kawowy
Koktajl bananowy z kawą, jak większość koktajli, jest banalnie prosty do przygotowania i smakuje wyśmienicie. Wystarczy do blendera wrzucić pokrojone w plasterki banany, dosypać kawę rozpuszczalną i zalać mlekiem migdałowym. Minuta miksowania i idealne drugie śniadanie gotowe. Do zrobienia koktajlu kawowo-bananowego możesz też użyć mocnego espresso, zamiast kawy rozpuszczalnej. Ale musisz wtedy pamiętać o tym, aby zmniejszyć też ilość mleka migdałowego i sam koktajl będzie znacznie mocniejszy.
Koktajl bananowo-kawowy
Składniki
- 120 ml mleka migdałowego
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 1 banan ok. 110 g
Sposób przygotowania
- Banana obierz i pokrój w małe kawałki.
- Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na jednolitą masę.
Porady
- Jeśli koktajl jest zbyt gęsty możesz do niego dodać trochę wody.
- Zamiast kawy rozpuszczalnej możesz użyć mocnego espresso.
Zostaw komentarz