Koktajl bananowo-kawowy

koktajl bananowo-kawowy

Koktajl bananowy z kawą, jak większość koktajli, jest banalnie prosty do przygotowania i smakuje wyśmienicie. Wystarczy do blendera wrzucić pokrojone w plasterki banany, dosypać kawę rozpuszczalną i zalać mlekiem migdałowym. Minuta miksowania i idealne drugie śniadanie gotowe. Do zrobienia koktajlu kawowo-bananowego możesz też użyć mocnego espresso, zamiast kawy rozpuszczalnej. Ale musisz wtedy pamiętać o tym, aby zmniejszyć też ilość mleka migdałowego i sam koktajl będzie znacznie mocniejszy.

koktajl bananowo-kawowy

Koktajl bananowo-kawowy

Przygotowanie 5 mins
Gotowanie 10 mins
Danie Koktajle, Napoje
Porcje 1 porcja
Kalorie 150 kcal

Składniki
  

  • 120 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 banan ok. 110 g

Sposób przygotowania
 

  • Banana obierz i pokrój w małe kawałki.
  • Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na jednolitą masę.

Porady

  • Jeśli koktajl jest zbyt gęsty możesz do niego dodać trochę wody.
  • Zamiast kawy rozpuszczalnej możesz użyć mocnego espresso. 

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!