Koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy
Robiąc koktajl z borówek, jeżyn lub innych jagód, należy pamiętać o odpowiednich proporcjach. Jeśli owoców będzie zbyt dużo w porównaniu z mlekiem lub jogurtem, otrzymamy galaretkę. Dlatego poniższy przepis to bardziej koktajl bananowo-malinowy z małym dodatkiem jeżyn, a i tak wyszedł bardzo gęsty.
Koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy
Składniki
- 1 banan
- 80 g malin
- 20 g jeżyn
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka płatków owsianych
Sposób przygotowania
- Banana obierz i pokrój w plasterki, a następnie wrzuć do kielicha blendera.
- Maliny i jeżyny umyj pod bieżącą wodą, osusz i dorzuć do banana.
- Do owoców dorzuć jogurt i płatki owsiane, a następnie dokładnie zmiksuj.
Zostaw komentarz