Koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy

koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy

Robiąc koktajl z borówek, jeżyn lub innych jagód, należy pamiętać o odpowiednich proporcjach. Jeśli owoców będzie zbyt dużo w porównaniu z mlekiem lub jogurtem, otrzymamy galaretkę. Dlatego poniższy przepis to bardziej koktajl bananowo-malinowy z małym dodatkiem jeżyn, a i tak wyszedł bardzo gęsty.

koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy

Koktajl bananowo-malinowo-jeżynowy

Przygotowanie 5 mins
Danie Koktajle
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 1 banan
  • 80 g malin
  • 20 g jeżyn
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka płatków owsianych

Sposób przygotowania
 

  • Banana obierz i pokrój w plasterki, a następnie wrzuć do kielicha blendera.
  • Maliny i jeżyny umyj pod bieżącą wodą, osusz i dorzuć do banana.
  • Do owoców dorzuć jogurt i płatki owsiane, a następnie dokładnie zmiksuj.

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!