Koktajl jeżynowo-morelowy
Gdy zostanie Ci trochę różnych owoców w lodówce, zawsze można je wykorzystać do zrobienia koktajlu. Dzięki takim eksperymentom, przez przypadek może wyjść bardzo ciekawe i oryginalne połączenie. Poniżej znajdziesz przepis na koktajl jeżynowo-morelowy, który swój kolor zawdzięcza dodatkowi jagód. W pierwszej chwili mocno czuć jeżyny i jagody, a na sam koniec zostaje słodki posmak moreli.
Koktajl jeżynowo-morelowy z dodatkiem jagód
Składniki
- 100 g jeżyn
- 100 g moreli
- 60 g jagód
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania
- Jeżyny umyć pod bieżącą wodą.
- Morele umyć, obrać i usunąć pestkę.
- Jagody umyć pod bieżącą wodą.
- Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zblendować na jednolity koktajl.
Porady
- Koktajl nie jest zbyt słodki, więc w razie potrzeby należy dodać trochę cukru lub erytrytolu.
Zostaw komentarz