Koktajl jeżynowo-morelowy

koktajl jeżynowo-morelowy

Gdy zostanie Ci trochę różnych owoców w lodówce, zawsze można je wykorzystać do zrobienia koktajlu. Dzięki takim eksperymentom, przez przypadek może wyjść bardzo ciekawe i oryginalne połączenie. Poniżej znajdziesz przepis na koktajl jeżynowo-morelowy, który swój kolor zawdzięcza dodatkowi jagód. W pierwszej chwili mocno czuć jeżyny i jagody, a na sam koniec zostaje słodki posmak moreli.

koktajl jeżynowo-morelowy

Koktajl jeżynowo-morelowy z dodatkiem jagód

Przygotowanie 10 mins
Danie Koktajle
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 100 g jeżyn
  • 100 g moreli
  • 60 g jagód
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania
 

  • Jeżyny umyć pod bieżącą wodą.
  • Morele umyć, obrać i usunąć pestkę.
  • Jagody umyć pod bieżącą wodą.
  • Wszystkie składniki umieścić w blenderze kielichowym i zblendować na jednolity koktajl.

Porady

  • Koktajl nie jest zbyt słodki, więc w razie potrzeby należy dodać trochę cukru lub erytrytolu.

Podobne przepisy

Matcha

抹茶 Matcha przywędrowała do Japonii dzięki buddyjskim mnichom, ale to właśnie...

Kawa po wietnamsku

Kawa w Wietnamie pojawiła się dopiero w XIX wieku, ale od tego momentu stała się...

Cafe bombon

Café bombón, café goloso, café biberón Cafe bombon pochodzi z Walencji i to z tego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!