Kanapka z kiełbasą

Poniżej znajdziesz przepis na najszybsze i chyba najbardziej polskie śniadanie, czyli kanapkę z kiełbasą. W roli głównej krakowska sucha, ale możesz ją zastąpić dowolną inną. Jeśli chcesz i masz czas, zamiast kupować chleba w piekarni możesz zrobić własny. Najlepiej przygotować go dzień wcześniej, polecam szczególnie chleb bez wyrabiania ze względu na minimalny nakład pracy przy jego robieniu.

Kanapka z kiełbasą
Składniki
- 2 kromki chleba
- 2 łyżki serka twarogowego
- 50 g kiełbasy np. suchej krakowskiej
- ½ ogórka gruntowego
Sposób przygotowania
- Ogórka obierz i pokrój w plasterki.
- Chleb posmaruj serkiem o ulubionym smaku, następnie ułóż na nim plasterki kiełbasy i ogórka.
Zostaw komentarz