Serek wiejski z granolą i orzechami

Jeśli rano nie masz czasu na przygotowywanie kanapek, owsianki lub smażenie jajecznicy, zdecydowanie to przepis dla Ciebie. Wystarczy przerzucić do miseczki serek wiejski, dodać garść ulubionej granoli, dorzucić trochę orzechów i całość posłodzić syropem z agawy. Gotowe! W zależności od kupionego serka wiejskiego i jego opakowania można granolę dosypać do serka i wtedy odpada też problem zmywania naczyń.

Serek wiejski z granolą i orzechami
Składniki
- 150 g serka wiejskiego lekkiego
- 30 g granoli
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka syropu z agawy
Sposób przygotowania
- Przełóż do miseczki serek wiejski, posyp go ulubioną granolą.
- Orzechy pokrój, posiekaj lub połam na mniejsze kawałki, dorzuć do miseczki.
- Całość polej syropem z agawy.
Porady
- Orzechy włoskie możesz zastąpić laskowymi.
- Granolę możesz zastąpić ulubionymi płatkami śniadaniowymi z musli.
Zostaw komentarz