Sałatka z zupek chińskich z ogórkiem kiszonym
Zupki chińskie, czyli najsłynniejsze danie studenckie, można wykorzystać na różne sposoby. Zaczynając od ugotowania jej zgodnie z przepisem na opakowaniu, przez różne ekstrawaganckie wariacje, na sałatce kończąc. Największą zaletą takiej sałatki jest czas potrzebny na jej przygotowanie.
Sałatka z zupek chińskich z ogórkiem kiszonym
Składniki
- 2 zupki chińskie łagodne
- 1 zupka chińska pikantna
- 1 por
- 5 ogórków kiszonych
- 5 łyżek majonezu
Sposób przygotowania
- Zupki chińskie pokrusz, wsyp do miski, dodaj przyprawy i zalej całość wrzątkiem (tak aby woda zakrywała cały makaron).
- Odetnij białą część pora, umyj i obierz, a następnie pokrój w półplasterki.
- Ogórki kiszone przemyj pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w kostkę.
- Odlej nadmiar wody z makaronu, dodaj pokrojonego pora, ogórki kiszone oraz majonez. Całość wymieszaj.
Zostaw komentarz