Twarożek wiejski z papryką

Serek wiejski z papryką to propozycja śniadania dla zapracowanych. Jedyną czasochłonną czynnością przy jego przygotowaniu jest umycie, a następnie pokrojenie czerwonej papryki w drobną kostkę. Następnie paprykę miesza się z twarożkiem wiejskim, posypuje całość ulubionymi kiełkami (najczęściej wykorzystuję kiełki rzodkiewki lub lucerny) oraz siemieniem lnianym. Twarożek najlepiej podawać w towarzystwie razowego chleba.

Twarożek wiejski z papryką
Składniki
- 1 opakowanie serka wiejskiego light
- ½ czerwonej papryki
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- dowolne kiełki
- 2 małe kromki razowego chleba
Sposób przygotowania
- Serek przełóż do miseczki.
- Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Dorzuć ją do serka.
- Na serku wyłóż umyte kiełki i posyp całość siemieniem lnianym.
Porady
- Kiełki możesz zastąpić posiekaną natką pietruszki.
Zostaw komentarz