Grzanki z serkiem kozim i figami

grzanki z serkiem kozim i figami

Zrumienione, pachnące i chrupiące pieczywo, do tego kremowy twarożek, słodka figa polana miodem. Brzmi dobrze? Smakuje jeszcze lepiej.

grzanki z serkiem kozim i figami

Grzanki z serkiem kozim i figami

Przygotowanie 10 mins
Gotowanie 5 mins
Danie Śniadanie
Porcje 3 porcje

Składniki
  

  • 1 półbagietka
  • 3 łyżki twarożku koziego
  • 2 figi
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania
 

  • Figi umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki lub półplasterki.
  • Półbagietkę pokrój na kromki.
  • Na patelni rozpuść masło.
  • Kromki smaż z dwóch stron na rumiany kolor.
  • Ostudzone kromki posmaruj twarożkiem, połóż na nich po plasterku figi i polej miodem.

Podobne przepisy

Zapiekanki serowo-czosnkowe

Szybkie w przygotowaniu, serowo-czosnkowe zapiekanki idealnie sprawdzą się jako...

Zapiekanki z tuńczykiem i...

Pyszne i sycące, takie są zapiekanki z tuńczykiem i papryką. Do ich przygotowania...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!