Gofry bananowe

gofry bananowe

Chyba nie ma osoby nie lubiącej gofrów, zwłaszcza tych sprzedawanych nad morzem. Klasyczny przepis na gofry można nieco urozmaicić dodając do ciasta zblendowanego lub rozgniecionego widelcem banana. Takie gofry są znacznie słodsze, cięższe i bardziej sycące niż te, które znamy z kawiarni.

gofry bananowe

Gofry bananowe

Przygotowanie 10 mins
Danie Deser
Porcje 8 porcji

Składniki
  

  • 1 banan
  • 170 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 50 ml oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania
 

  • Banana obierz, pokrój w kawałki i zblenduj.
  • Do banana dodaj wszystkie składniki i ponownie zblenduj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Gofry smaż w nagrzanej i nasmarowanej tłuszczem gofrownicy aż się zrumienią z obu stron.

Podobne przepisy

Dorayaki

どら焼き, どらやき, 銅鑼焼き,ドラ焼き, dora-yaki Dorayaki to jedne z...

Kulki sezamowe –...

Zhimaqiu (芝麻球), Matuan (麻糰, 麻团), Jian dui (煎堆), Ma yuan (麻圆), Zhen...

Tiramisu klasyczne

Tiramisù Ten najsłynniejszy na świecie włoski deser to całkiem nowa propozycja w...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!