Pączki angielskie z serka homogenizowanego
Banalnie proste do zrobienia, pulchne i słodkie. Tak w największym uproszczeniu można opisać pączki angielskie. Aby je przyrządzić, musisz wymieszać wszystkie składniki, a następnie wykładać ciasto na rozgrzany olej. Nie musisz ich formować w żaden sposób, ponieważ same się zaokrąglą przy smażeniu. Z resztą, taka nieregularność też dodaje im swoistego uroku a same pączki nie tracą na smaku.
Pączki angielskie z serka homogenizowanego
Akcesoria
- szklanka = 250 ml
Składniki
- 1 serek homogenizowany z prawdziwą wanilią (150 g)
- 2 jajka
- 1½ szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder
- olej rzepakowy
Sposób przygotowania
- W dużej misce umieść serek, wbij do niego jajka i wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Zawartość miski mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- W rondelku rozgrzej olej.UWAGA! Pączki smaży się na głębokim oleju, więc rondelek powinien być wypełniony prawie do połowy. Tak, aby dało się swobodnie obracać pączki i żeby nie dotykały dna.
- Łyżeczką "wlewaj" ciasto na rozgrzany olej.
- Pączki smaż co pewien czas obracając, aby zarumieniły się z każdej strony.
- Usmażone pączki połóż na ręcznikach papierowych.
- Przed podaniem posyp je cukrem pudrem.
Porady
- Aby ciasto ładnie odchodziło od łyżki, zanurz ją w rozgrzanym oleju i dopiero wtedy nabieraj ciasto.
Zostaw komentarz