Kanapki z awokado i jajkiem na twardo
Chcesz zdrowo zacząć dzień? Przygotuj sobie kanapki z upieczonego własnoręcznie chleba bez wyrabiania, posmarowanego rozgniecionym awokado i ułożonymi na nim ugotowanymi jajkami na twardo.
Kanapki z awokado i jajkiem na twardo
Składniki
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
- 50 g awokado
- sól
- pieprz
- posiekany szczypiorek
Sposób przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo.
- Awokado obierz, przełóż do miseczki i rozduś widelcem na "masło".
- Pieczywo posmaruj pastą z awokado, a następnie wyłóż na nią obrane i pokrojone w plasterki jajka na twardo.
- Kanapkę posyp solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Porady
- Do pasty z awokado możesz dodać odrobinę soli.
- Kanapki możesz podawać w towarzystwie czerwonej papryki.
Zostaw komentarz