Kanapki z awokado i jajkiem na twardo

kanapki z awokado i jajkiem

Chcesz zdrowo zacząć dzień? Przygotuj sobie kanapki z upieczonego własnoręcznie chleba bez wyrabiania, posmarowanego rozgniecionym awokado i ułożonymi na nim ugotowanymi jajkami na twardo.

kanapki z awokado i jajkiem

Kanapki z awokado i jajkiem na twardo

Przygotowanie 25 mins
Danie Śniadanie
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • 50 g awokado
  • sól
  • pieprz
  • posiekany szczypiorek

Sposób przygotowania
 

  • Jajka ugotuj na twardo.
  • Awokado obierz, przełóż do miseczki i rozduś widelcem na "masło".
  • Pieczywo posmaruj pastą z awokado, a następnie wyłóż na nią obrane i pokrojone w plasterki jajka na twardo.
  • Kanapkę posyp solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Porady

  • Do pasty z awokado możesz dodać odrobinę soli.
  • Kanapki możesz podawać w towarzystwie czerwonej papryki.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!