Kanapki z szynką szwarcwaldzką
Kanapki możemy zjeść od razu po przygotowaniu albo zabrać ze sobą w podróż. Do plecaka lub torby najczęściej pakujemy kanapki z kiełbasą, która jest bardzo aromatyczna i może przeszkadzać naszym towarzyszom, dlatego lepiej zamienić kiełbasę na nieco mniej przeszkadzającą szynkę.
Kanapki z szynką szwarcwaldzką
Składniki
- 2 kromki chleba
- 1 łyżeczka twarogu do smarowania
- 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
- 2 plasterki żółtego sera
- ¼ czerwonej papryki
Sposób przygotowania
- Paprykę umyj, osusz ręcznikiem i pokrój w paski.
- Chleb posmaruj twarożkiem, połóż na niego szynkę i ser.
- Na kanapce połóż pokrojoną paprykę.
Porady
- Paprykę możesz położyć na twarożek i przykryć szynką oraz serem, albo podać obok jako przegryzkę.
Zostaw komentarz