Kanapki z szynką szwarcwaldzką

kanapki z szynką szwarcwaldzką

Kanapki możemy zjeść od razu po przygotowaniu albo zabrać ze sobą w podróż. Do plecaka lub torby najczęściej pakujemy kanapki z kiełbasą, która jest bardzo aromatyczna i może przeszkadzać naszym towarzyszom, dlatego lepiej zamienić kiełbasę na nieco mniej przeszkadzającą szynkę.

kanapki z szynką szwarcwaldzką

Kanapki z szynką szwarcwaldzką

Przygotowanie 5 mins
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 2 kromki chleba
  • 1 łyżeczka twarogu do smarowania
  • 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
  • 2 plasterki żółtego sera
  • ¼ czerwonej papryki

Sposób przygotowania
 

  • Paprykę umyj, osusz ręcznikiem i pokrój w paski.
  • Chleb posmaruj twarożkiem, połóż na niego szynkę i ser.
  • Na kanapce połóż pokrojoną paprykę.

Porady

  • Paprykę możesz położyć na twarożek i przykryć szynką oraz serem, albo podać obok jako przegryzkę.

Podobne przepisy

Owsianka z bananem i...

Rano masz mało czasu, ale nie wyobrażasz sobie wyjścia z domu bez śniadania? Jeśli...

Owsianka z żurawiną i...

Przyjęło się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Często jednak...

Owsianka z gruszką, makiem i...

Śniadania są ważne, bo dają nam energię na cały dzień. A przynajmniej na jego...

Zostaw komentarz

Oceń przepis!