Polewa z twarożku śmietankowego

polewa z twarożku śmietankowego

Polewa tego typu najlepiej sprawdzi się w przypadku ciast nieco bardziej wytrawnych i z dodatkiem warzyw, np. ciasta marchewkowego. Można ją też wykorzystać do przełożenia takiego ciasta.

polewa z twarożku śmietankowego

Polewa z twarożku śmietankowego

Przygotowanie 20 mins
Danie Dodatki do ciast
Porcje 1 porcja

Składniki
  

  • 2 łyżki masła
  • 100 g twarożku śmietankowego np. Almette
  • 4 łyżeczki miodu

Sposób przygotowania
 

  • Masło utrzyj za pomocą miksera na puch.
  • Do masła dodaj twarożek i dokładnie zmiksuj.
  • Na koniec do masy dodaj miód i ponownie całość zmiksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.

Porady

  • Miód możesz zastąpić 5 łyżkami cukru pudru.

Podobne przepisy

Sos karmelowy

Domowy sos karmelowy to idealny dodatek do ciast, deserów oraz lodów. Można go...

Pasta anko

豆沙, 红豆蓉, あんこ, 餡子 Pasta anko przywędrowała do Japonii z Chin i na...

Cool Whip

W Stanach Zjednoczonych bardzo popularnym dodatkiem do ciast i deserów jest Cool Whip....

Zostaw komentarz

Oceń przepis!