Pasta z groszku konserwowego
Zielony groszek można wykorzystać na różne sposoby, zaczynając od przygotowania na jego bazie puree lub zupy kremu, na różnych dodatkach i przekąskach kończąc. Całkiem inaczej wygląda...
Zielony groszek można wykorzystać na różne sposoby, zaczynając od przygotowania na jego bazie puree lub zupy kremu, na różnych dodatkach i przekąskach kończąc. Całkiem inaczej wygląda...
Z zielonej soczewicy można przygotować zupy, pasztety wegetariańskie, nadzienie do pasztecików oraz… pastę kanapkową. Wystarczy podsmażyć na maśle czosnek z posiekaną cebulą, a...
Na szybkie śniadanie najlepsza jest owsianka lub kromka chleba posmarowana pastą kanapkową z jajek. Jajka można ugotować dzień wcześniej, a na drugi dzień zmiksować z wybranym składnikiem,...
Dobrym pomysłem na szybkie śniadanie jest przygotowanie pasty kanapkowej. Można ją zrobić właściwie z każdego warzywa, nawet z brokuła. Wystarczy go ugotować, a następnie zmiksować z...
Ser feta można wykorzystać nie tylko jako dodatek do sałatki greckiej lub innych warzywnych potraw. Jeśli zostało Ci go trochę i nie wiesz co z nim zrobić, możesz przyrządzić placki...
Jeśli zdarza Ci się kupić włoszczyznę, w której jest za dużo pietruszki i nie wiesz co z nią zrobić dobrym pomysłem może być zrobienie z niej placków. Wystarczą dwa duże korzenie, aby...
Kto nie lubi naleśników? Ale nie zawsze mamy czas aby je smażyć, zwłaszcza jak przygotujemy za dużo ciasta. Znacznie szybsze są placki, które można rozrobić w przysłowiowym kubku i...
Jeśli masz pod ręką brokuła i trochę mozzarelli, możesz je wykorzystać do przygotowania pysznych placków. Wystarczy, że umyjesz brokuła, podzielisz go na różyczki i ugotujesz. W...
Przygotowanie tradycyjnego hummusu zajmuje sporo czasu, ponieważ jego bazę stanowi suszona ciecierzyca, którą należy najpierw moczyć przez kilka lub kilkanaście godzin, a następnie ugotować....
Pyszne i sycące, takie są zapiekanki z tuńczykiem i papryką. Do ich przygotowania potrzebujesz puszkę tuńczyka, jedną paprykę, kawałek sera żółtego, majonez, czosnek i przyprawy. Jeśli...
Szybkie w przygotowaniu, serowo-czosnkowe zapiekanki idealnie sprawdzą się jako przekąska na ciepło. Wystarczy zetrzeć ser żółty, dodać do niego majonez, ketchup oraz przepuszczony przez...
Owsiankę można przygotować na kilka sposobów. Płatki owsiane można zalać gorącą wodą, ugotować je w mleku lub zalać jogurtem zostawiając na noc w lodówce. To jakich dodatków użyjemy,...
Poniżej znajdziesz przepis na banalnie proste i szybkie śniadanie lub pożywną kolację. Wystarczy, że kupisz opakowanie serka wiejskiego i dodasz do niego pokrojone w kostkę jajko na twardo...
Serek wiejski z papryką to propozycja śniadania dla zapracowanych. Jedyną czasochłonną czynnością przy jego przygotowaniu jest umycie, a następnie pokrojenie czerwonej papryki w drobną...
Latem warto korzystać ze świeżych owoców. Można je jeść nie tylko jako deser, przekąskę lub w formie koktajli, ale również na śniadanie. Pyszne i pożywne owsianki sprawdzą się tu...